Klodens bedste boller

Share Button

50g gær

4dl lunken vand

0,8dl solsikkeolie

2spsk. sukker

1tsk. havsalt

500g hvedemel

smuldr gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt olie, sukker og salt og rør til sukker og salt er opløst. Kom melet i og rør godt rundt. Det er en meget klistret dej der hæver meget.

Lad dejen hvile 1 time et lunt sted med et viskestykke over. Form med to spiseskeer ca. 24 små eller 12 store boller på en bageplade med bagepapir. Stilles til efterhævning 15 min.

Stil bollerne i kold ovn og bag dem ved varmluft på 200 grader 10-15 minutter.

Der kan evt. drysses med solsikkekerner under og over bollerne.

Det er også superlækkert og komme hakkede soltørrede tomater i dejen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.