Barndoms scones

Share Button

200-250 g hvedemel

3 tsk bagepulver

50 g margarine

1/2 tsk salt

25 g sukker

1 1/4 dl fløde 13% el. lignende

lidt revet citronskal

Det hele æltes godt sammen. Rul dejen ud i to cirkler ca 1 cm tykke. Cirklerne ridses halvt igennem i kvarte. pensles med mælk og bages ved 200 grader ca 12-15 min.

Nydes mens de er lune, evt med smør og syltetøj og en god kop te til 🙂 🙂 🙂

Mayser`s Thousand Island dressing

Share Button

1/2 l creme fraiche

1 tsk paprika

1 tsk karry

salt, peber

1/2 fed presset hvidløg

1/2 dl ketchup

Det hele blandes i en skål og trækker i køleskab 🙂

Pasta med tun og spinat

Share Button

2 dåser tun

tørret pasta til 4 pers.

150g revet løg

4 små knuste hvidløg

600g frossen spinat

1/4 l madlavningsfløde 8%

salt, cayennepeber

Kog pasta i saltet vand. Imens svitses løg og hvidløg ca.2 min. i en gryde. Tilsæt spinat og lad den tø langsomt op i ca. 3 min. Tilsæt fløde, salt og cayennepeber. Varm retten godt igennem.

Kom pastaen i et fad. Hæld spinatsaucen udover og fordel tun i siderne af fadet.

Fjern fedtpletter på tøj

Share Button

Gnid citronsaft på pletten. Lad det trække natten over og vask derefter som normalt.

Blank med bagepulver

Share Button

Bland lidt bagepulver med vand og gnub det på vandhaner og andre blanke flader. Tør efter med tør klud og det vil skinne 🙂