Citron

Share Button

Den er fyldt med C-vitamin og antioxidanter.Skallen er også god – gnid den på kroppen og den giver glød og renere porer til træt hud.

Rejecocktail

Share Button

150g rejer

1 lille dåse asparges

salat

frisk dild

Marinade:

5 spsk olie

1,5 spsk citronsaft

1/2 revet løg

1/4 tsk paprika

salt,peber

Dressing:

150g creme fraische

tomatpure

1-2 fed hvidløg

1 tsk citronsaft

paprika, salt,peber

et bundt frisk dild, hakket

1,5 spsk sherry

 

Rejer og asparges ligges i marinaden i 6 timer. Sies herefter fra lagen.

Anrettes i glas, skiftevis med rejer/asparges og frisk salat. Pyntes med citronskive, agurk, tomat og frisk dild. Serveres med dressing og lækkert brød til.

Æbleboller

Share Button

250g hvedemel

1,5 tsk bagepulver

130g sukker

1 spsk kanel

2 æg

1 dl mælk

200g revet æble

50g hakkede hasselnødder

2 spsk rosiner eller tørret tranebær

 

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål. Riv æblerne. Pisk langsomt æggeblandingen i melblandingen og rør de revne æbler og hakkede nødder i dejen. Put rosiner/tranebær i.

Fordel dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 grader i 15-20 min.