Alle indlæg af fisken

Firework/fyrværkeri

Share Button

DSC_4249

Fireworks at Assens , Funen, Denmark.

Fyrværkeri i Assens, Fyn, Danmark

Mangochutney glaseret pepperoni kylling

Share Button

DSC_5504 1

Skær riller halvt gennem kyllingebrystet. Stik halve skiver pepperoni i rillerne. Hæld ca 1 1/5 spiseskefuld sød mangochutney over kyllingen og kom salt og peber på.

Steges i ovn i et fad i ca. 35 min. ved 200 grader sammen med halve cherrytomater, der lægges på kyllingen ved servering.

Her serveret med råstegte kartofler og flødesalat.

New hobby : Foxhund

Share Button

DSC_2214

The old Foxhound boat is being renovated for summersailing 🙂

Gær som gødning

Share Button

Opløs en hel pakke gær i 2,5 l vand og brug blandingen til blomstergødning 🙂

Der skal ikke vandes med blandingen hver gang, men ca. hver tredje uge 🙂

Blød farin

Share Button

For at undgå, at farin bliver hård, kan man lægge et par skumfiduser i posen  🙂

Græspletter på tøj

Share Button

For at fjerne græspletterne, blandes sukker og varmt vand sammen til en tyk masse som lægges på pletten. Lad det sidde på tøjet et par timer og vask derefter tøjet normalt.

Share Button
Great wiev - the flight to Turkey.
Great wiev – the flight to Turkey.
Share Button
Holliday in Alanya.
Holliday in Alanya.
Share Button
Summer 2014 at the island Avernakø
Summer 2014 at the island Avernakø

Barndoms scones

Share Button

200-250 g hvedemel

3 tsk bagepulver

50 g margarine

1/2 tsk salt

25 g sukker

1 1/4 dl fløde 13% el. lignende

lidt revet citronskal

Det hele æltes godt sammen. Rul dejen ud i to cirkler ca 1 cm tykke. Cirklerne ridses halvt igennem i kvarte. pensles med mælk og bages ved 200 grader ca 12-15 min.

Nydes mens de er lune, evt med smør og syltetøj og en god kop te til 🙂 🙂 🙂

Mayser`s Thousand Island dressing

Share Button

1/2 l creme fraiche

1 tsk paprika

1 tsk karry

salt, peber

1/2 fed presset hvidløg

1/2 dl ketchup

Det hele blandes i en skål og trækker i køleskab 🙂

Pasta med tun og spinat

Share Button

2 dåser tun

tørret pasta til 4 pers.

150g revet løg

4 små knuste hvidløg

600g frossen spinat

1/4 l madlavningsfløde 8%

salt, cayennepeber

Kog pasta i saltet vand. Imens svitses løg og hvidløg ca.2 min. i en gryde. Tilsæt spinat og lad den tø langsomt op i ca. 3 min. Tilsæt fløde, salt og cayennepeber. Varm retten godt igennem.

Kom pastaen i et fad. Hæld spinatsaucen udover og fordel tun i siderne af fadet.

Fjern fedtpletter på tøj

Share Button

Gnid citronsaft på pletten. Lad det trække natten over og vask derefter som normalt.

Blank med bagepulver

Share Button

Bland lidt bagepulver med vand og gnub det på vandhaner og andre blanke flader. Tør efter med tør klud og det vil skinne 🙂

Citron

Share Button

Den er fyldt med C-vitamin og antioxidanter.Skallen er også god – gnid den på kroppen og den giver glød og renere porer til træt hud.

Rejecocktail

Share Button

150g rejer

1 lille dåse asparges

salat

frisk dild

Marinade:

5 spsk olie

1,5 spsk citronsaft

1/2 revet løg

1/4 tsk paprika

salt,peber

Dressing:

150g creme fraische

tomatpure

1-2 fed hvidløg

1 tsk citronsaft

paprika, salt,peber

et bundt frisk dild, hakket

1,5 spsk sherry

 

Rejer og asparges ligges i marinaden i 6 timer. Sies herefter fra lagen.

Anrettes i glas, skiftevis med rejer/asparges og frisk salat. Pyntes med citronskive, agurk, tomat og frisk dild. Serveres med dressing og lækkert brød til.

Æbleboller

Share Button

250g hvedemel

1,5 tsk bagepulver

130g sukker

1 spsk kanel

2 æg

1 dl mælk

200g revet æble

50g hakkede hasselnødder

2 spsk rosiner eller tørret tranebær

 

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål. Riv æblerne. Pisk langsomt æggeblandingen i melblandingen og rør de revne æbler og hakkede nødder i dejen. Put rosiner/tranebær i.

Fordel dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 grader i 15-20 min.